Reklam och event

Behöver ditt företag bilder för reklam och event? Många av mina fotouppdrag handlar om att dokumentera ett event eller en händelse. Allt från en byggarbetsplats för Ahlsell, en religös ceremoni till kungabesök på Svenska mässan i Göteborg. Eller ett lyft av en etthundra ton tung bro för Peab.
Ibland är det en tunn linje mellan den här typen av fotograferingar och reklam. Med små tekniska hjälpmedel och en annan kontakt mellan fotograf och modell blir det någonting som mer är reklam än renodlat dokumentär fotografi. Ibland börjar arbetet i en helt annan ända med gemensam arbetsprocess som leder fram till en stylad fotografering där kunden vill ha en mer traditionell reklambild.
Även om jag tar bilder för reklam och event så berättar jag, som alltid en historia med bilderna. Historien börjar och slutar i den mänskliga upplevelsen. När jag får i uppdra att fota en författare för en bok eller en artist för ett skivomslag och pressbilder handlar det om att berätta en historia som lyhört harmonierar med vad den som avbildas vill kommunicera. Och att berätta något som väcker sympati, nyfikenhet och intresse. Att fota scenkonst är en viktig och otroligt rolig del av att arbete. Här mer än någonsin finns det ögonblick som är avgörande för att berätta historien och när allt stämmer kan du föreställa dig hur artisten låter när du ser bilden. Kontakta mig för beställning av nya bilder till ditt företag.

Volkswagen Väst, ett reklamuppdrag för bilaga i GP. Behöver du nya bilder för reklam och event?