Stillbilder till Film

Stillbilder till film. Med den Oscarsnominerade En man som heter Ove som introduktion till rollen som stillbildsfotograf i filmbranschen har arbete på inspelningar av film och TV-serier kommit att bli återkommande uppdrag. En livslång kärlek till film gör kanske att detta är det roligaste och mest utmanande arbete jag gjort som fotograf. Att försöka fånga essensen av en film eller TV-serie i en enskild bild stämmer väl överens med min fotografiska stil och vision. Jag tycker fortfarande att det frusna ögonblicket i en stillbild är ren magi. Under hösten 2020 arbetade jag med med stillbilder till film för produktionsbolaget Anagrams film Tisdagsklubben. Peter Stormare och Marie Richardsson spelar huvudrollerna. Men här syns många fina skådespelare som Björn Kjellman, Ida Engvoll och Klas Wiljegård. Dessa bilder kommer publiceras i framtiden men i gallerierna kan du se bilder från tidigare produktioner.

Stillbilder till film. Peter Stormare, Tisdagsklubben 2020.
Stillbilder till film. Maskineriet 2020.
Jessica Ask, filmproducent

”Anders är en av de mest noggranna och engagerade personer som jag har arbetat med. Han har varit min stillbildsfotograf i flera projekt och jag är otroligt glad över de bilder som han levererar. Anders tar helt magiska bilder som hjälper till att lyfta fram känslan i projektet. Den senaste långfilmen som han fotade är inget undantag. Jag hoppas få nöjet att arbeta med Anders igen.”

Richard Holm, filmregissör

”Anders är först och främst en historieberättare, vilket gör honom perfekt för att ta stillbilder till en tv-serie eller långfilm! Hans förmåga att fånga rörelsen i en stillbild, eller blicken hos en karaktär skapar i sig en berättelse som gör att man bara vill se mer. Att han dessutom är en lagspelare gör att han lätt blir en del av filmteamet.”